Applinet
Home
 
Anababa
Website voor ouders
Lees hier verder
 
Mindfulness Ga naar de cursus
Mindfulness Training (nieuwe cursus)
Lees hier verder
 
Luisteren Ga naar Hoedoe
Nieuwe online cursus: Actief luisteren
Lees hier verder

Nederlandse vertaling vBulletin-forumsoftware

Hier vind je de Nederlandse vertaling van de vBulletin-forumsoftware, die wij gebruiken op onze websites Carrièretijger en Lancelots. Deze vertaling is in opdracht van internetuitgeverij Applinet gemaakt door Ysolde Bentvelsen, beëdigd vertaalster Engels. Hij wordt ook wel de Applinet-vertaling of het Applinet language pack genoemd.

vBulletin

Publicatiedatum vBulletin-versie Download vertaling Bijzonderheden
5 april 2009 3.8 vBulletin_3.8.x_NL_Dutch_Applinet_3.1.zip Gebaseerd op vBulletin 3.8.2

9 maart 2009 vBulletin_3.8.x_NL_Dutch_Applinet_3.0.zip Gebaseerd op vBulletin 3.8.1.
8 juni 2008 3.7 vBulletin 3.7.x NL Dutch Applinet 2.1.zip Gebaseerd op vBulletin 3.7.1
Enkele verbeteringen aangebracht en vertalingen toegevoegd (zie de discussie voor details). Onze laatste release voor vB 3.7.

vBulletin Blog

Publicatiedatum Blog-versie Download vertaling Bijzonderheden
9 maart 2009 2.0 vBulletin_Blog_2.0.x_NL_Dutch_Applinet_2.0.zip Gebaseerd op vBulletin Blog 2.0.1 PL1, geverifieerd voor Blog 2.0.2.
8 juni 2008 1.0 vBulletin Blog 1.0.x NL Dutch Applinet 1.1.zip Gebaseerd op vBulletin Blog 1.0.5

Alleen de publiekskant; de control panels blijven Engels

Onze Nederlandse vertaling bevat uitsluitend de teksten die aan de publiekskant van vBulletin worden getoond, niet de teksten in de control panels. Die blijf je dus in het Engels zien. Dat is een bewuste keuze. Daarmee bespaarden we vertaalkosten, maar bovendien vinden wij het prettiger in de control panels de oorspronkelijke terminologie te zien, die je ook aantreft in de Engelstalige handleiding en vBulletin-supportforums. In de control panels verschijnen in en tussen de Engelse teksten echter wel bepaalde Nederlandse woorden en teksten. Dat is helaas onvermijdelijk, omdat het vertaalsysteem in vBulletin geen onderscheid maakt tussen publiekskant en control panels.

Veelgestelde vragen

Mogen we deze vertaling gratis gebruiken in ons forum?

Ja. We vragen je beleefd om als tegenprestatie op een passende plaats (bijvoorbeeld in een colofon of 'over de site') op te nemen:

Nederlandse vBulletin-vertaling door Ysolde Bentvelsen, beschikbaar gesteld door Applinet.

Hoe installeer ik de vertaling?

Zie de handleiding van vBulletin. Vul bij “Title for uploaded language” in: “Nederlands”. Dit is de titel die bezoekers te zien krijgen in het taalkeuzemenu.

Ik zie een vertaalfout, een onvertaalde Engelse tekst, een spelfout...

Meld dit a.j.b. in de discussie over onze vertaling in het vBulletin-forum (zie de link bij de betreffende versie in bovenstaande tabel). We volgen deze discussies, verwerken verbeteringen en brengen van tijd tot tijd een update van onze vertaling voor de recentste versie van vBulletin uit, die we in de betreffende discussie aankondigen.

Zijn er ook vertaalde knoppen beschikbaar?

Nee, we stellen bij deze vertaling geen knoppen beschikbaar. We gebruiken zelf namelijk op maat gemaakte knoppen die in de vormgeving van onze sites passen.

Wanneer komt de vertaling van de volgende versie beschikbaar?

Daar doen we geen mededelingen over. Jelsoft doet doorgaans namelijk geen uitspraken doet over de verwachte verschijningsdata van komende bètaversies, release candidates en de gold/stable release. Bovendien is niet vooraf duidelijk hoeveel Engelse teksten zullen worden toegevoegd of aangepast. Wij kunnen het vertaalwerk daardoor niet goed plannen. Nieuwe versies van onze vertaling zullen we op deze pagina vermelden.

We beloven niet dat we elke nieuwe versie van vBulletin of de Blog Tool binnen een bepaalde termijn zullen vertalen. E.e.a. is afhankelijk van de upgradeplannen van Applinet en de beschikbaarheid van de vertaalster.

Zijn er ook andere vertalingen van vBulletin?

Er is een Dutch language pack dat door enkele vrijwilligers in de vBulletin-community is ontwikkeld ten tijde van vBulletin 3.5. Er zaten naar ons oordeel echter te veel taalfouten in, zodat we onze eigen vertaling hebben gemaakt. Dit Dutch Language Pack is niet geüpdatet voor vBulletin 3.6, 3.7 en 3.8, onze vertaling is dat wel. Het Dutch language pack omvat niet het product vBulletin Blog, onze vertaling wel.

In het forum vBulletin 3 Language Packs zijn mogelijk meer Nederlandse vertalingen te vinden.